06 Aug 2020 - 18:26       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Vânatoare și pescuit: Taxa de pescuit in Delta pe 2012
   Tipărire
Puterea Pescarii din Delta Dunarii vor plati anul acesta o taxa pentru resursa piscicola de cel putin 200 de lei, conform declaratiei guvernatorului Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD), Grigore Baboianu, care a tinut sa sublinieze ca nu va exista o dubla taxare a pescarilor.

?Taxa legala pentru accesul la resursa piscicola din Delta Dunarii va fi in acest an, conform prevederilor legale, de 200 de lei pentru capturile de pana la cinci tone. Legea RBDD aprobata anul trecut prevede o taxa de acces la resursa, care ar putea inlocui taxa existenta acum si pe care urmeaza sa o propunem aprobarii ministerului de resort. Ca si cuantum, aceasta taxa va fi rezonabila, pentru ca dorim ca prin fiscalizarea nu neaparat exagerata sa scoatem la lumina toata activitatea de pescuit comercial in Delta Dunarii?, a declarat luni guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu, precizeaza Agerpres.

 

Dispute locale

 

Anul trecut, conform unei decizii aprobata in decembrie 2010, pescarii din Delta Dunarii ar fi trebuit sa plateasca Consiliului Judetean o taxa de acces la resursa piscicola din Rezervatie in valoare de 2.500 de lei. La jumatatea anului trecut insa taxa a fost redusa cu 50%, pescarii avand obligatia de a plati intr-o prima faza doar 500 de lei.

 

Modificarile legislative aparute ulterior nu au mai permis insa Consiliului sa incaseze aceasta taxa, la finele anului trecut presedintele CJ, Victor Tarhon, exprimandu-si convingerea ca pescarii trebuie sa inteleaga obligativitatea achitarii acestei taxe.

 

?Insistam in continuare ca pescarii profesionisti sa inteleaga faptul ca accesul la resursa statului trebuie sa fie taxat. Asteptam de la administratorul resursei piscicole, Administratia RBDD, sa propuna cuantumul acestei taxe, iar Ordonanta 127 care urmeaza sa intre in dezbaterea Parlamentului (n.r. - cel mai probabil in februarie 2012) va certifica ceea ce era clar de la inceput pentru noi - ca aceasta taxa trebuie platita Consiliului?, declara la finele ultimei sedinte a CJ, presedintele Consiliului, Victor Tarhon.

 

Potrivit datelor furnizate de CJ Tulcea, anul trecut doar 225 de pescari din cei aproape 1.200 care-si desfasoara activitatea in Delta au platit autoritatilor judetene taxa de 500 de lei pentru a-si desfasura activitatea de pescuit comercial, suma incasata la bugetul CJ fiind astfel de 112.500 lei.
Publicat de:
Marți, 17 Ianuarie 2012 - 08:18 AM
 

Taxa de pescuit in Delta pe 2012 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu