06 Aug 2020 - 18:56       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Vânatoare și pescuit: Vanatoarea de la Balc: 254 de mistreti impuscati. Carnea va fi donata unor camine de batrani si copii
   Tipărire
Ziarul Financiar Carnea mistretilor impuscati la traditionala vanatoare de pe domeniul de la Balc, judetul Bihor, care s-a desfasurat la sfarsitul acestei saptamani, va fi donata, dupa ce va fi supusa analizelor, unor camine pentru ingrijirea varstnicilor si a copiilor.

Potrivit sefului Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bihor, Sorin Hodisan, 254 de mistreti au fost vanati la Balc.

\"In cele doua zile (sambata si duminica - n.r.) au fost vanati 254 de mistreti, ceea ce reprezinta doar o mica parte din efectivul existent la Balc\", a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX Sorin Hodisan.

El a explicat ca, duminica, angajati ai DSVSA au prelevat probe de la toate animalele vanate pentru efectuarea analizelor serologice, virusologice si bacteriologice, in urma carora sa se constate daca acea carne este corespunzatoare pentru consumul uman, iar animalele nu au fost bolnave de trichineloza sau de pesta porcina.

In cazul in care analizele vor arata ca animalele au fost sanatoase, cea mai mare parte din carne va fi donata, la fel ca si in anii trecuti, unor centre de ingrijre a copiilor si batranilor.

Potrivit comandantului Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, cea mai mare parte a invitatilor au plecat, duminica, de pe Aeroportul Oradea spre Rotterdam.

Potrivit stirileprotv.ro, in acest an printre oaspetii lui Ion Tiriac s-au numarat Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producatoare de autoturisme de lux cu acelasi nume, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Franz Rauch - producator de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier si Inigo Herrera - fost membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

Vanatoarea a inceput sambata dimineata, cand participantii, cazati in resedinte luxoase din apropierea domeniului de vanatoare de la Balc, si-au pregatit armele si au asteptat sa sune cornul care a dat startul evenimentului.

Sambata seara, oaspetii omului de afaceri Ion Tiriac au avut parte de o cina traditionala cu bucate romanesti si de un spectacol cu Andreea Banica si Corina Bud.

Partidele de vanatoare de la Balc au devenit cunoscute in 2005, cand au fost impuscati 185 de mistreti, dintre care 23 de catre fostul premier Adrian Nastase.
In mod traditional vanatoarea se desfasoara la sfarsitul celei de-a treia saptamani a lunii ianuarie.

Domeniul de la Balc se intinde pe 150 de hectare din comuna bihoreana cu acelasi nume.
Publicat de:
Luni, 23 Ianuarie 2012 - 08:28 AM
 

Vanatoarea de la Balc: 254 de mistreti impuscati. Carnea va fi donata unor camine de batrani si copii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu