25 Feb 2020 - 17:42       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Mediu: Legea Picnicului se va lasa cu amenzi la Brasov, din 2013
   Tipărire
Buna ziua Brasov Anul acesta, brasovenii care vor incalca legea instaland gratarul in locuri nepermise vor primi avertismente.

Doar la prima abatere insa, si nu pentru nereguli prea mari.

Cele 1.871 de controale ale comisarilor Garzii de Mediu Brasov la 617 agenti economici, facute pe parcursul anului trecut, s-au lasat cu amenzi in cuantum total de 1,09 milioane lei. \"In total, au fost 174 de sanctiuni, cele mai multe fiind aplicate pentru poluari accidentale, pentru aruncarea deseurilor in locuri nepermise, pentru incendii in arii protejate. Au mai fost, de asemenea, amenzi pentru lipsa autorizatiilor\", a precizat, ieri, Adrian Aldea, purtator de cuvant si comisar sef adjunct al Comisariatului Judetean Brasov al Garzii Nationale de Mediu (CJ-GNM).

Reprezentantul Garzii de Mediu Brasov a mai spus ca o problema in judet o reprezinta gestionarea deseurilor, depozitul de la Fagaras fiind acum in stadiul de proiect, iar deseurile de aici sunt duse fie la Sibiu, fie in Brasov. De asemenea, 23 de primarii au fost sanctionate anul trecut de Garda de Mediu.

In alta ordine de idei, in prezent, Garda de Mediu Brasov functioneaza cu 18 comisari, fata de 16 in anul trecut. In plus, comisarii au ajutor si de la Corpul Voluntarilor de Mediu, subordonat Garzii Nationale de Mediu. \"Suntem 27 de voluntari cu legitimatie si urmeaza sa mai primeasca legitimatii alte cateva zeci de persane. Pe parcursul anului trecut am participat la diverse actiuni de igienizare, am participat si la Let s Do It. De asemenea, noi anuntam comisarii Garzii despre neregulile semnalate in teren. Fiecare comisar colaboreaza cu 2-3 voluntari din Corpul Voluntarilor de Mediu\", a spus Matilda Mihalcea, unul dintre voluntarii din cadrul Corpului de Voluntari.

In acest an, potrivit sursei citate, vor fi efectuate peste 1.600 de controale, care vor viza, pe langa atributiile obisnuite, si verificarea modului in care ies brasovenii la iarba verde, o data cu intrarea in vigoare a Legii Picnicului. \"Legea Picnicului intra in vigoare in acest an, iar cei care vor iesi la iarba verde in alte locuri decat cele special amenajate, vor primi amenzi. Noi ne-am propus ca anul acesta sa derulam actiuni de constientizare si educare, urmand ca din 2013 sa aplicam amenzi pentru nerespectarea legii. Desigur, daca vom vedea ca neregulile depistate in teren vor fi prea mari, vom aplica amenzi din acest an\", a mai spus Adrian Aldea.
Publicat de:
Marți, 13 Martie 2012 - 07:28 AM
 

Legea Picnicului se va lasa cu amenzi la Brasov, din 2013 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu