11 Dec 2018 - 01:18       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Mediu: Dezastru natural din inconstienta romanilor. Sute de hectare de vegetatie si o padure de pin, distruse de flacari
   Tipărire
Antena 3 Sute de hectare de pasune si o padure de pin au fost distruse de flacari in localitatea clujeana Sic.

Focul a cuprins si o mare parte din Rezervatia naturala Stufarisurile. Odata cu vegetatia, au ars si zeci de specii de pasari si animale. In judetul Bistrita-Nasaud, au fost mistuite 10 hectare de vegetatie uscata iar la Resita, flacarile au cuprins mai multe gospodarii.

Incendiul a izbucnit la o pasune de langa padurea de pin din localitatea clujean Sic. In scurt timp insa, din cauza vantului si a vegetatiei uscate, flacarile au ajuns si la padure.

Dupa lasarea intunericului insa, focul a cuprins si stufarisul din rezervatia naturala. In total 500 de hectare de pasune, aproape 100 de hectare de stufarisi si o padure de pin s-au facut scrum.

Intr-un final, incendiul a fost lichidat. Angajatii rezervatiei urmeaza sa stabileasca pagubele.

Incendiu de proportii si in apropierea orasului Galati langa o gara si o statiune de cercetari piscicole. Peste cinci hectare de vegetatie au ars.

Flacarile au ajuns la un moment dat pana la o teava de gaze, dar din fericire a fost stins in timp util. Mai multe gospodarii de la marginea orasului Resita au fost cuprinse de flacari. Localnicii au iesit si ei cu lopetile sa stinga flacarile, insa 30 de hectare de vegetatie tot au fost distruse.

Si la marginea orasului Bistrita, sapte case de vacanta au fost la un pas sa fie cuprinse de flacari.

Focul se pare ca a fost pus de cineva care incerca sa scape de vegetatia uscata. L-a lasat insa nesupravegheat si s-a intins pe 30 de hectare de teren.

Politistii incearca acum sa gaseasca autorul incendiului.
Publicat de:
Joi, 22 Martie 2012 - 07:35 AM
 

Dezastru natural din inconstienta romanilor. Sute de hectare de vegetatie si o padure de pin, distruse de flacari | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu