04 Aug 2020 - 07:30       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Mediu: Mai mult confort pentru imperecherea ursilor. Ce masuri iau autoritatile
   Tipărire
Antena 3 Pasarele verzi pentru ursii dornici de imperechere - asta vor construi autoritatile, deasupra autostrazii Lugoj-Deva.

Decizia a fost luata pentru ca soseaua trece printr-o zona frecventata de ursii din Apuseni in perioada de imperechere. Constructiile vor costa cel putin 20 de milioane de euro.In Romania traiesc peste 5.000 de ursi, adica jumatate din intreaga populatie de astfel de mamifere a Europei. Ei pastreaza in balanta intregul sistem si ajuta ca padurea sa se regenereze.

Autostrada Lugoj-Deva trece printr-o zona impadurita, populata cu multe specii de animale salbatice. Constructia autostrazii da peste cap insa traiul linistit al vietuitoarelor, mai ales al ursilor din zona. Tocmai pentru a evita disparitia ursilor, autoritatile au decis sa construiasca ecoducte deasupra autostrazii. Acestea ar trebui sa aiba o latime intre 80 si 120 de metri si sa redea intocmai cadrul natural: cu pomi, iarba si tufisuri, astfel incat animalele sa mearga pe aici fara teama si sa nu fie deranjate de zgomotul facut de masini. Cel putin cinci astfel de pasarele verzi vor fi construite, insa autoritatile lucreaza acum la proiect.

Costurile totale vor fi stabilite abia dupa finalizarea studiilor. Cu toate acestea, Uniunea Europeana a alocat deja primii bani.

Constructia autostrazii Lugoj - Deva a inceput anul trecut. Primii 27 de kilometri costa aproximativ 200 de milioane de euro, iar lucrarile la celelalte tronsoane vor incepe cel mai devreme in 2014.
Publicat de:
Miercuri, 30 Mai 2012 - 08:04 AM
 

Mai mult confort pentru imperecherea ursilor. Ce masuri iau autoritatile | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu