05 Iun 2020 - 11:24       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: Au taiat un bustean pentru o bursa de un an
   Tipărire
Buna ziua Brasov Cine asambleaza si dezasambleaza mai rapid un fierastrau mecanic si cine taie mai repede si mai frumos un bustean imens de molid.

Acestea au fost principalele probe la care au fost supusi 43 de studenti ai Facultatii de Silvicultura din Brasov. Miza a fost mare: primii trei clasati au primit burse pentru un an intreg.

Dupa ce au trecut de testul teoretic, cei 43 de silvicultori au fost supusi probelor practice, deloc usoare. Au avut la dispozitie un minut pentru a dezasambla si asambla la loc un fierastrau mecanic. Pentru unii, stresul s-a dovedit prea mare. "A fost o proba dificila pentru mine, pentru ca nici nu m-am antrenat si am avut si emotii\", ne-a impartasit unul dintre concurenti. Altora, proba li s-a parut floare la ureche. \"Proba e destul de dificila, e a treia oara cand particip, tot 27-28 de secunde am facut si anul trecut. Este o experienta foarte buna pentru studenti\", a fost de parere un alt student. Conducerea Facultatii de Silvicultura spune ca acest gen de concurs este binevenit, pentru ca le ofera studentilor sansa de a castiga burse pentru un an intreg, dar mai ales le pune la incercare cunostintele dobandite la orele de curs. \"Este util pentru studenti pentru ca iau cunostinta cu aspectele practice, respectiv fasonarea cu ajutorul fierastraului mecanic, la exploatat padurea cu acest instrument. In cadrul orelor de lucrari practice, ei invata cum se monteaza si demonteaza lantul, cum se alimenteaza cu combustibil", a precizat profesorul universitar Gheorghe Sparchez, prodecan la Facultatea de Silvicultura. Cea mai grea incercare a fost insa proba de precizie la taiat busteanul de molid cu fierastraul mecanic. Dar aici, viitorii ingineri silvicultori s-au descurcat de minune. Miza a fost una mare: primii trei clasati au primit burse pentru un an intreg, decontate de un celebru producator de echipamente forestiere, in baza unui contract incheiat cu Facultatea de Silvicultura, care se deruleaza de cativa ani.
Publicat de:
Marți, 05 Iunie 2012 - 07:50 AM
 

Au taiat un bustean pentru o bursa de un an | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu