26 Ian 2020 - 01:54       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Mediu: Planuri de biodiversitate pe 40 de ani
   Tipărire
Puterea Romania organizeaza, la acest sfarsit de saptamana, una dintre cele mai importante reuniuni de mediu la nivel mondial - Conferinta Partilor la Conventia asupra zonelor umede de importanta internationala, cunoscuta sub numele de Conventia Ramsar, dupa numele orasului iranian unde a fost semnata, in 1971.

Reuniunea, socotita de avengura Summitului NATO, are o importanta extrema, pentru ca se vor pune bazele planurilor de dezvoltare a biodiversitatii la nivel mondial pentru urmatorii 40 de ani.

Cea de-a Xl-a reuniune a Conferintei Partilor la Conventia de la Ramsar de la Bucuresti se desfasoara  sub deviza ?Zonele Umede - camin si destinatie?. ?Asteptarile sunt mari de la aceasta reuniune. Si-au anuntat prezenta delegatii din 160 de tari, cu peste 1.200 de participanti din toate continentele. Vorbim de demnitari, ministri, ambasadori, dar mai ales o comunitate extrem de importanta de experti in domeniu si ONG-uri. Asteptam ca acestia sa vina cu un punct de vedere comun privind consevarea naturii, a zonelor umede. Este vorba de un plan pentru urmatorii 40 de ani?, a declarat Mugurel Cozmanciuc, secretar de stat in Ministerul Mediului.

Potrivit acestuia, tema conferintei se refera si la valorificarea potentialului acestor zone, prin dezvoltarea turismului. ?In acest fel, in zonele umede, ca arii protejate, se pot crea noi locuri de munca?, a spus oficialul Ministerului Mediului. ?Reuniunea va fi un bun prilej de promovare a tarii. In plus, Romania va candida pentru a obtine statutul de membru in Comitetul pentru Patrimoniul Mondial ? UNESCO?, a spus Cozmanciuc, care a precizat ca, in acest fel, tara noastra va putea beneficia de fonduri suplimentare pentru conservarea naturii. De altfel, la Conferinta vor mai fi incluse pe lista Ramsar alte patru zone, pe langa cele opt existente: Lacul Bistret, Confluenta Olt - Dunare, Lacul Iezer Calarasi si Balta Suhaia.

Lacul Vacaresti la Conferinta

?O sa se puna si problema Lacului Vacaresti?, a spus Mugurel Cozmanciuc. ?Participantii de la Conventia Ramsar au cerut sa mearga acolo. Le vom prezenta imagini pentru a vedea care este evolutia zonei?, a adaugat secretarul de stat. Cozmanciuc s-a declarat adeptul constituirii unei arii protejate pe locul Lacului Vacaresti, care sa duca la constituirea unei ?rezervatii naturale urbane?, un nou concept care va fi dezvoltat de Ministerul Mediului. ?Este un program ambitios si cu bataie lunga, care nu se poate face intr-un an sau doi. Dar trebuie un inceput?, a completat Mugurel Cozmanciuc.

Lacul Vacaresti a suscitat vii dispute avand in vedere potentialul imobiliar al locului (n.r. - circa 190 ha aproape de inima Capitalei). El a aparut la indicatia lui Nicolae Ceausescu, dupa ce au fost demolate constructiile de pe raza viitoarei lucrari hidrotehnice. Neterminata in 1989, ea s-a degradat si ?s-a salbaticit?, devenind adapostul pentru mai multe zeci de specii de pasari.
Publicat de:
Joi, 05 Iulie 2012 - 07:10 AM
 

Planuri de biodiversitate pe 40 de ani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu