04 Aug 2020 - 08:02       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: Top 10 stapani straini de paduri: cine sunt cei care au luat "aurul verde"
   Tipărire
Ziarul Financiar Padurile romanesti au atras ca un magnet investitorii straini, iar primii zece in functie de suprafata detinuta au ajuns la 134.000 ha, adica 2% din totalul acoperit cu "aur verde", scrie revista Business Construct.

Astfel, companii din Germania sau Austria s-au grabit sa cumpere mii de hectare de padure, dar cel mai mare proprietar strain de paduri romanesti este prestigioasa universitate Harvard, activa local prin intermediul unui fond de investitii.

In prezent, firma detinuta de fondul american este cel mai mare proprietar strain de paduri, avand in proprietate 33.000 de hectare. Potrivit estimarilor Business Construct, pretul unui hectar de padure variaza intre 2.000 si 5.000 de euro, astfel ca americanii probabil au scos din buzunar aproximativ 100 de milioane de euro.

Considerate investitii sigure, padurile au intrat in atentia strainilor in anii de criza si tranzactiile au fost inlesnite de retrocedari si de pretul redus - la o treime sau chiar mai mic decat in alte tari. Si legislatia din domeniul exploatarilor padurilor este mai blanda, astfel ca strainii inca isi fac loc pe piata romaneasca.
Publicat de:
Vineri, 23 Noiembrie 2012 - 08:16 AM
 

Top 10 stapani straini de paduri: cine sunt cei care au luat "aurul verde" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu