17 Dec 2018 - 08:40       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: Cati bani a incasat Romsilva din vanatoare si vanzarea de pastravi, fructe de padure si ciuperci
   Tipărire
Ziarul Financiar Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,24 miliarde de lei (280 milioane euro), nivel similar celui din 2011, si a incasat peste 11 milioane de euro din vanatoare si vanzarea de pastravi, fructe de padure si ciuperci.

Astfel, Romsilva a vandut pastravi de 2,2 milioane de euro si fructe (afine, zmeura si alte fructe de padure) si ciuperci de circa 6,6 milioane de euro. Pastravii au ajuns in principal in lanturile de hypermarketuri, iar fructele de padure au fost in cea mai mare parte exportate in tari din Uniunea Europeana.

Romsilva detine peste 40 de pastravarii si si-a propus pentru acest an sa investeasca in modernizarea lor si in marirea capacitatii de productie.

Din vanatoare, Romsilva a incasat aproximativ 2,4 milioane de euro. Majoritatea banilor au venit de la cetatenii straini veniti sa vaneze in Romania.

\"Din totalul cifrei de afaceri de 280 de milioane de euro, circa 5 milioane de euro au fost exporturi. Am exportat servicii de vanatoare, fructe de padure si masa lemnoasa\", a declarat agentiei MEDIAFAX Adam Craciunescu, directorul general al Romsilva.

Profitul brut al regiei s-a dublat anul trecut, ajungand la 75 de milioane de lei, fata de aproape 30 de milioane de lei in 2011.

\"Cea mai mare parte din cifra de afaceri de anul trecut, respectiv 77%, a fost obtinuta din vanzarea de masa lemnoasa. Masa lemnoasa care se recolteaza, respectiv 9,5 milioane de metri cubi pe an, se valorifica prin licitatii. Am reusim sa obtinem anul trecut pentru masa lemnoasa un spor de 17-18% peste pretul mediu obtinut in anii trecuti\", a spus Craciunescu.

Romsilva administreaza o suprafata de 3,26 milioane de hectare de paduri, proprietate publica a statului, precum si 1,1 milioane de hectare fond forestier proprietate publica a unitatilor administrativ teritoriale sau proprietate privata a unor persoane fizice sau juridice. Romsilva castiga anual din administrare, paza de paduri private si proiectare aproape 50 de milioane de euro.
Publicat de:
Joi, 24 Ianuarie 2013 - 09:01 AM
 

Cati bani a incasat Romsilva din vanatoare si vanzarea de pastravi, fructe de padure si ciuperci | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu