26 Feb 2020 - 02:56       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Flagrant: Vacarul satului loveste din nou. Tun de 5 hectare de padure in Covasna!
   Tipărire
Evenimentul zilei Gheorghe Ceteras, un ilustru necunoscut, este mereu ajutat de functionarii statului pentru a obtine terenuri de milioane de euro.Pe 6 decembrie, „Evenimentul zilei” a dezvaluit ca „Regele padurilor” Gheorghe Ceteras, fost vacar in Tandarei, a devenit milionar in euro dupa o retrocedare de padure dubioasa in Buzau. Acum, acesta pregateste „un tun” similar si in Covasna, Ceteras punand mana pe 5.754 de hectare de padure si aici.

Societatea Ardeleana pentru Industria Forestiera, care detinea mari suprafete de padure in Buzau si Covasna, a fost nationalizata in 1948. Gheorghe Poenaru, un pensionar din Bucuresti, al carui tata detinuse 9% din actiuni, a revendicat averea firmei. Poenaru a vandut, apoi, cu 160.000 de euro drepturile litigioase pentru padurea din Buzau (5.132 de hectare) lui Gheorghe Ceteras din Tandarei, fost muncitor necalificat in zootehnie. EVZ a relatat cum s-a implicat prefectul de Buzau, Paul Beganu, sa-l puna in poseie pe Ceteras, care a vandut-o cu 20 de milioane de euro unei firme cu capital german din Timis.
Articolul avertiza ca se pregateste o lovitura similara si in Covasna, dar autoritatile au fost prinse din nou pe picior gresit! Ceteras a mai pus mana pe 5.754 hectare pentru care ar fi incasat, spune Romsilva, 24 de milioane de euro. Ceteras neaga, insa, ca a instrainat hectarele: Am dat si eu sfoara-n tara ca o sa vand, sa vad cine ma suna. E greu de vandut atata teren”.Prefectura Buzau a pacalit statul roman. Vacarul satului a ajuns „Regele padurilor”Seful Directiei Silvice, „mandatarul” lui Ceteras
La fel ca la Buzau, Poenaru i-a vandut drepturile litigioase lui Ceteras, care a dat in judecata comisia judeteana de retrocedari din Covasna. Dupa ce in mai, judecatorii din Targu Secuiesc resping cererea, dupa sase luni Tribunalul Covasna ii da dreptate. Pe 14 decembrie se emite hotararea de validare a proprietarului.
Conducerea Romsilva a dorit sa conteste in instanta. Acum intra in joc Ioan Cosnean, directorul Directiei Silvice locale. „A spus ca ii trebuie timp sa se lamureasca asupra textului”, potrivit Romsilva. Contestatia a fost semnata de abia pe 18 decembrie, de Adam Craciunescu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor. A fost inregistrata la Judecatoria Targu Secuiesc a doua zi, dar Cosnean deja daduse dispozitie scrisa, pe 18 decembrie, de punere in posesie pentru Ceteras.

Primul termen de judecata este astazi. Statul poate recupera prejudiciul daca ii convinge pe judecatori ca Poenaru, ca fiu al unui fost actionar, nu ca urmas al proprietarului unei paduri, nu putea revendica padurea. In plus, padurea nu poate fi vanduta de Ceteras fara ca statul sa-si dea acordul.

24 de milioane de euro a incasat Ceteras pe padurea din Covasna, conform celor de la Romsilva.
Publicat de:
Miercuri, 06 Februarie 2013 - 08:06 AM
 

Vacarul satului loveste din nou. Tun de 5 hectare de padure in Covasna! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu