07 Iun 2020 - 03:07       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Mediu: STUDIU: Schimbarile climatice fac ravagii in randul florei si faunei
   Tipărire
Puterea Mai mult de jumatate din speciile vegetale si peste o treime din animalele cele mai comune isi vor avea spatiul propice existentei lor redus la jumatate pana in 2080 din cauza incalzirii climatice daca tendinta actuala continua, potrivit unui studiu citat de AFP.

Emisiile de gaze cu efect de sera (GES) in crestere pun planeta pe traiectoria unei incalziri cu circa 4 grade C pana la sfarsitul secolului in raport cu nivelurile preindustriale.

Cercetatorii de la University of Eastul Anglia (UEA din Norwich, Marea Britanie) s-au interesat de impactul unei astfel de cresteri a temperaturilor asupra zonelor climatice a 48.786 de specii, adica spatiile in care conditiile climatice sunt favorabile existentei lor. Potrivit concluziilor lor, publicate in revista ?Nature Climate Change?, circa 55% din plante si 35% din animale ar putea sa-si vada acest spatiu redus la cel putin jumatate pana in 2080. Plantele, amfibienii si reptilele risca cel mai mult pentru ca ritmul capacitatii lor de adaptare este mai lent decat cel al schimbarii climatice, subliniaza cercetatorii. Zonele cele mai afectate ar fi Africa Subsahariana, America Centrala, Amazonia si Australia. ?Populatiile de animale in special ar putea sa dispara mai rapid decat estimam avand mai putine plante disponibile pentru a le hrani?, se arata in studiu. 
Publicat de:
Joi, 16 Mai 2013 - 08:05 AM
 

STUDIU: Schimbarile climatice fac ravagii in randul florei si faunei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu