29 Ian 2020 - 11:10       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: Mafia Padurilor din Apuseni, preluata de PSD de la PDL
   Tipărire
Cotidianul Dupa arestarea fostului director de la Directia Silvica Cluj, Traian Maris, sub acuzatia de luare de mita, PSD Cluj a trecut la preluarea Mafiei Padurilor de la PDL.

Jocurile au fost facute inca din vremea fostului sef de la Directie, democrat liberalul Ioan Morar. O serie de permutari extrem de interesante se leaga de numele si bunavointa prefectului de Cluj, Gheorghe Vuscan (fost consilier local PSD Cluj Napoca si fost vicepresedinte PSD municipiu si judet Cluj Napoca / Cluj), si a vicepresedintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu, ambii membri PSD. Mai mult, padurari avansati peste noapte din zone fierbinti, de unde au disparut subit codrii Ardealului, au aratat o clementa deosebita vizavi de fostul sef de la Directie, democrat liberalul Ioan Morar, in momentul in care acesta a fost inlocuit din functie. In aceste conditii, pactul transpartinic de la Cluj, dintre PSD si PDL, a functionat din plin si in ceea ce priveste Mafia Padurilor, reteaua de influente si interese fiind pasata de la democrat liberali la social democrati. Liberalii au fost un simplu \'accident\' in aceasta reteta. Accident corectat pana la urma cu o arestare si un flagrant tras de par, marca DNA.
Pojumb, un padurar postat in coasta lui Maris
Pojumb Florin, in prezent sef Ocol Silvic Gilau, a fost numit in aceasta postura de PSD, sustinut fiind de fostul sef al Directiei Silvice Cluj, Traian Maris, in momentul in care acesta a fost numit la Judet. Anterior, Pojumb a lucrat la Ocolul Silvic Belis, o localitate din creierul Apusenilor. Localitate natala si a vicelui de la CJ Cluj, Ioan Oleleu. In Belis, din micutul salariu de inginer debutant, dar cu padurea la doi pasi, Pojumb si-a ridicat o cabana. Apoi, auzind ca daca vrei sa ajungi mare trebuie sa te apropii de Cluj, Pojumb s-a pus pe treaba: a pus ceva bani deoparte, s-a inscris in PSD, a mai lipit niste afise, a mai impartit niste galeti cu USL si apoi si-a vazut visul cu ochii: Oleleu si Traian Maris l-au numit sef Ocolul Silvic Gilau.

Ioan Oleleu, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, un belisan get beget
Baiat harnic de la Moldova, Pojumb rapid si-a facut o casa in Gilau. Doar nu era sa stea in cabana de la Belis si sa faca naveta la Gilau. Parasutarea lui Pojumb la Gilau nu este intamplatoare, el pregatind terenul pentru a-l avea in obiectiv pe seful cel mare de la Judet. Gilau este comuna natala a fostului sef de la Directia Silvica, Traian Maris, in casa sa din Gilau realizandu-se si flagrantul care l-a trimis pe Maris dupa gratii.

Aici sunt padurile dvs.: Casa din Gilau a lui Pojumb Florin
Reteta pentru codrii chei: Colaborare Vuscan – Politie
PSD si-a plantat oameni-cheie si in preajma artizanului defrisarilor masive din Apuseni, democrat liberalul Ioan Morar. De data aceasta jocurile au fost facute prin atentia actualului prefect, Gheorghe Vuscan. Sef Ocol Silvic Huedin este Vuscan Vasile, de origine din comuna Calatele. Aceeasi comuna este locul de nastere al prefectului Vuscan, cei doi fiind de altfel rude indepartate. Vuscan padurarul a devenit rapid prieten de cruce cu fostul director al Directiei Silvice, democrat liberal Ioan Morar, cel care acum este si el cercetat de DNA. Vuscan este cunoscut ca amic de sprit al lui Nelu Morar, mai ales in desele \'delegatii\' de pe la Baile Felix. Mai mult, Vuscan a fost coleg de facultate cu actualul director general al RA Romsilva, Adam Craciunescu, omul de incredere al cuplului socru-premier, Sarbu-Ponta.

Gheorghe Vuscan, prefectul judetului Cluj, amicul padurarului Vuscan
De asemenea, Vuscan avea un rol important in zona datorita \'parteneriatului\' sau cu Politia Huedin. Vuscan, impreuna cu seful pazei de la Ocolul Huedin, Trif Marinel, care ii este si fin, au conlucrat strans cu Politia Huedin, mai ales cu Serviciul Circulatie. Cum la ce?! La masivul exod de material lemnos din Apuseni. Rezultatul se vede cu ochiul liber pe versantii golasi ai muntilor! Padurile de pe raza Ocolului Silvic Huedin, in special cele de molid, au fost taiate si batjocorite, in locul lor aparand, nu, nu puieti, ci... cariere de piatra (Poieni, Calatele...etc.)! Toate acestea in perioada in care Nelu Morar era sef al Directiei Silvice Cluj, iar Vuscan Vasile, sef Ocol Silvic Huedin. In ceea ce priveste carierele de piatra aparute pe versantii dezgoliti de paduri, acestea vor face subiectul unei anchete viitoare.
Matis Viorel, amicul lui Olelelu, si-a tras o vila si apoi a tras la lemn
Cel de-al treilea crai padurar, Matis Viorel, este si el legat ombilical de Ioan Oleleu. Matis a avut rolul de a-l tine sub observatie pe fostul director Morar si de a-i pregati acestuia un post caldut dupa debarcarea din functia de sef Directia Silvica.
Numit director la Romsilva Cluj in 2012 de catre PSD, Matis, in prezent sef Ocol Silvic Belis, este nascut in Belis, fiind prieten la catarama cu Olelelu. Matis, impreuna cu fostul director de la Directia Silvica Cluj, Traian Maris, a coordonat toate numirile in functie in cadrul Romsilva Cluj, din 2012, pana acum aproape o luna, cand Maris a fost retinut si apoi arestat. In acea perioada, Matis a reusit performanta de a-si ridica o casa in comuna Floresti. Apoi, avertizat fiind de PSD despre tsunamiul ce urma sa vina, Matis s-a dat la... lemn! A schimbat functia de director in Romsilva cu cea de sef Ocol Silvic Belis. Nu de alta, dar sa mai prinda si el ceva material lemnos prin codrii distrusi ai Apusenilor. Mai ales ca, se stie, la Sebes, e sete mare de lemn de Apuseni!

Aici sunt padurile dumneavostra: Casa din Floresti a lui Matis Viorel
Eu te avansez pe tine, tu ma avansezi pe mine. Jocuri Matis-Ioan Morar
In ceea ce priveste cariera lui Matis, aceasta a inceput la Ocolul Silvic Belis, unde a padurar, iar dupa ce a terminat facultatea, Matis s-a mutat la Ocolul Silvic Gilau, pentru a fi mai aproape de Cluj. Asta in cazul in care apare rotatatia la Putere si odata cu ea si avansarile pe linie de partid. Oricum, Matis s-a gudurat pe langa seful cel mare de la Directie, Ioan Morar, care l-a numit sef la Paza la Belis si apoi la Cluj. Cand PSD a venit la putere, gratie muncii depuse in campania electorala de prin satele de munte, Maris a fost numit director la Romsilva Cluj. Maris a jucat si cartea persecutatului, plangandu-se adeseori de zilele negre pe care i le-a facut Morar si cum i-a tinut el piept ideologic. Despre faptul ca Ioan Morar l-a avansat sef de Paza... mucles. Si cum o mana spala pe alta, ia ghiciti cine l-a sustinut pe Ioan Morar sa ajunga sef la paza la Cluj, dupa ce Matis a devenit director?! Matis! Lupul paznic la stana de oi. Dupa ce sub comnda sa s-a realizat jaful incredibil din Codrii Ardealului, Morar a fost numit sef la Paza! Deh, nu se stie niciodata cand se intoarce roata si, probabil, Morar nu va uita favorul lui Matis.

Uite padurea, nu e padurea! Ioan Morar, PDL, fostul sef al Directiei Silvice Cluj
In ceea ce il priveste pe Ioan Morar, persoana sub a carei conducere falnicii codrii ai Apusenilor au devenit o amintire palida, acesta a fost sef la Ocolul Silvic Belis, in perioada 1990-1998. Morar este membru de baza al PDL Cluj-Napoca, fost candidat al PDL pentru Parlamentul Romaniei, iar presupusa mita primita se pare ca a fost varsata in tranzactii la Bursa. Morar, potrivit propriei declaratii de avere de acum cativa ani, detinea zeci de titluri ale celor mai importante societati comerciale din Romania, listate la Bursa de Valori Bucuresti. Mai mult, Morar a fost dat in judecata de o firma de brokeraj pentru o datorie de 15 miliarde de lei vechi!

Iata astfel cum mult vehiculatul simulacru de lupta dintre PSD Cluj si PDL Cluj se adevereste si in ceea ce priveste Mafia Lemnului. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Mafia Lemnului controlata de PDL nu s-a pierdut, ci a fost transformata in Mafia Lemnului controlata de PSD.
Publicat de:
Miercuri, 22 Mai 2013 - 08:35 AM
 

Mafia Padurilor din Apuseni, preluata de PSD de la PDL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu