13 Aug 2020 - 02:44       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: Romsilva a pierdut un milion de hectare de padure din cauza Legii 247/2005
   Tipărire
Money.ro Daca se punea in aplicare studiul de fezabilitate realizat cu Banca Mondiala in 2005, practic inainte de a aparea Legea 247, evitam toate litigiile si problemele regiei.

Practic, Legea 247 a creat multe probleme pentru ca a obligat regia sa puna la dispozitia proprietarilor 998.000 de hectare de padure, fara sa aiba, in toate situatiile, delimitata suprafata unde trebuia sa fie pusa in posesie acesta padure. Si asa au aparut o serie de litigii, avem peste 3.100, cu tot felul de adevarati sau prezumtivi urmasi ai fostilor proprietari care ne creeaza probleme. S-a venit in instanta cu tot felul de documente scrise si inainte de primul razboi mondial, si din 1912, documente pe baza carora s-au dat sentinte in favoarea fostilor proprietari, astfel incat suprafata fondului forestier de stat a scazut foarte mult\", a spus Craciunescu.

Acesta a precizat ca Romsilva este pregatita sa puna pe piata numai lemn cu certificare de provenienta din partea administratorului de padure.

\"Avem pregatit acest program, dupa cel din UE, respectiv de a pune pe piata un lemn cu certificare de provenienta. Asta presupune ca orice lemn care pleaca din padure va avea un document pe care il emite administratorul fondului respectiv. Masura este solicitata sa apara si in noul Cod Silvic\", a adaugat seful Romsilva.

RNP-Romsilva functioneaza din 2010 sub autoritatea Ministerului Mediului si Padurilor si administreaza 3.266.494 hectare de padure aflata in proprietatea statului si asigura servicii silvice pentru o suprafata de 1.123.378 hectare fond forestier proprietate publica a unitatilor administrativ teritoriale sau privata a proprietarilor privati. Din totalul suprafetei administrate 586.214 hectare se gasesc in arii protejate si care cuprind inclusiv ultimele paduri virgine din Europa.
Publicat de:
Vineri, 24 Mai 2013 - 08:26 AM
 

Romsilva a pierdut un milion de hectare de padure din cauza Legii 247/2005 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu