03 Aug 2020 - 23:45       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Vânatoare și pescuit: Rovana Plumb: Nu mai avem probleme cu ursii, avem cu sacalii si mistretii in Delta Dunarii
   Tipărire
Puterea Nu mai avem probleme cu ursii, acum suntem preocupati de situatia creata in Delta Dunarii de numarul mare de sacali si mistreti, a declarat, sambata, la Targoviste, ministrul Mediului, Rovana Plumb.

'Nu mai avem probleme cu ursii, acum avem alte preocupari, la nivelul departamentului de biodiversitate, cu sacalii si mistretii din zona Deltei Dunarii, pentru care exista un grup de lucru care va corecta si va clarifica, intr-un mod cat se poate de transant, ce inseamna prezenta lor acolo si ce daune pot provoca daca nu sunt luate masuri si ma refer la ordinul de vanatoare, care trebuie reevaluat, asa cum am discutat si cu organizatiile neguvernamentale\'\', a declarat Rovana Plumb.

Legat de problema ursilor, in zona montana a judetului Dambovita au mai fost relocati ursi, prezenta acestora in zona Padina-Pestera putand crea probleme turistilor. Conducerea Parcului Natural Bucegi sustine ca efectivul de ursi este mult prea mare.

'Este foarte adevarat, din toate datele pe care le avem la minister, la departamentul Directia generala protectia naturii, care include componenta de biodiversitate, desigur ca avem un studiu facut in ceea ce priveste acest numar de ursi care sunt protejati, la nivel european. Eu nu sunt de acord cu impuscarea lor, nici macar cu vanatoarea, nu sunt si nu voi fi niciodata un fan al vanatorii, nici cu pescuitul nu sunt de acord. Desigur ca sunt multi factori care trebuie luati in considerare si cred ca specialistii trebuie sa isi spuna cuvantul\'\', a precizat ministrul Rovana Plumb.

Lucratorii Parcului Natural Bucegi au prins si relocat, in luna martie, un urs care a coborat in zona cabanelor montane din zona Padina-Pestera, a distrus mai multe tomberoane de gunoi si a intrat in doua cabane.

In septembrie 2012 un urs a omorat un batran in satul Dealu Frumos, comuna damboviteana Pietrosita.

De atunci autoritatile monitorizeaza atent zona pentru a preintampina alte atacuri ale ursilor, transmite Agerpres.
Publicat de:
Luni, 27 Mai 2013 - 08:06 AM
 

Rovana Plumb: Nu mai avem probleme cu ursii, avem cu sacalii si mistretii in Delta Dunarii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu