13 Aug 2020 - 03:11       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Mediu: Drama ecologica la Iasi. Peste 70 de tei au fost taiati
   Tipărire
Ziarul Financiar Directorul Institutul National al Patrimoniului, Alexandru Muraru, considera ca prin taierea teilor din centrul Iasiului orasul s-a intors in urma cu 20 de ani si ca argumentul Primariei iesene ca prin disparitia teilor sunt puse in valoare monumentele istorice de pe bulevardul central e "o himera".

Directorul INP, Alexandru Muraru, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca taierea teilor de pe bulevardul central al Iasiului \"nu face cinste orasului\" si ca aceasta operatiune a fost o mare greseala.

\"Iasiul s-a intors in urma cu 20 de ani. Daca se intampla in Tecuci sau in alt oras poate nu era o problema, dar in Iasi teii reprezinta identitatea simbolica a orasului. Au fost pusi in loc salcami japonezi, niste plante plangatoare, specifice monumentelor funerare. Am fost la Paris, la Stuttgart, iar acolo nimeni nu-si imagineaza ca se poate intampla asa ceva\", a mai spus directorul INP Alexandru Muraru.

El a afirmat ca la Iasi s-a comis un abuz, in conditiile in care, pentru taierea teilor, Primaria orasului a fost amendata de Garda de Mediu cu suma de 60.000 de lei.

Intrebat cum comenteaza argumentul Primariei iesene ca prin taierea teilor sunt puse in valoare monumentele istorice de pe bulevardul Stefan cel Mare, Muraru a spus ca este \"o himera\".

Peste 70 de tei, avand o vechime de cateva zeci de ani, de pe bulevardul Stefan cel Mare din Iasi, au fost taiati la inceputul acestui an.

Primaria a transformat bulevardul in artera pietonala si a motivat ca prin taierea arborilor inalti si plantarea de salcami japonezi, de talie joasa, sunt puse in valoare monumente precum Catedrala Mitropolitana sau Biserica Trei Ierarhi.

In Iasi au avut loc mai multe proteste initiate de societatea civila, la care au participat sute de persoane, insa municipalitatea nu a renuntat la demersul inlocuirii teilor cu salcami japonezi.
Publicat de:
Luni, 10 Iunie 2013 - 08:14 AM
 

Drama ecologica la Iasi. Peste 70 de tei au fost taiati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu