26 Ian 2020 - 21:07       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Mediu: Copiii din Dumbravita au castigat primul concurs ornitologic din Romania
   Tipărire
Buna ziua Brasov Pentru anul viitor se are in vedere extinderea competitiei la nivel national.

La initiativa Cercului de Ornitologie \"Mugurar\" Sfantu Gheorghe, in parteneriat cu Societatea Ornitologica Romana - Sucursala Covasna \"Falco Tinnunculus\", s-a organizat in premiera in Romania, primul concurs ornitologic si de educatie ecologica, inclus in Calendarul Activitatilor de Educatie Regionala ce se desfasoara sub egida Ministerului Educatiei.

Astfel, in perioada 6 - 9 iunie 2013, municipiul Sfantu Gheorghe a gazduit Concursul Regional Interdisciplinar de Ornitologie si Educatie Ecologica CIP-CIP (Cunoaste - Iubeste - Protejeaza), la care au participat cca. 40 copii din clasele IV - VIII din 6 judete. Partea teoretica a concursului s-a desfasurat in Sfantu Gheorghe, iar partea practica, la Rotbav - Situl Natura 2000 Dumbravita-Rotbav-Magura Codlei.

Concursul a constat in probe diverse, printre care prezentarea unui mini-proiect de salvare a unei specii periclitate din zona echipei, proba de recunoastere a pasarilor in teren, proba teoretica (observarea, viata, descrierea si recunoasterea pasarilor). La finalul probelor, pe podium s-au situat: echipa elevilor scolii din Dumbravita (judetul Brasov) in coordonarea prof. Gabriela Rusu - locul I, echipa elevilor din Maramures - locul II si echipa din Tulcea (Maliuc) - locul III.

Fiecare sectie a concursului a fost premiata, dar si cei mai activi dintre elevi. Toti participantii vor participa in tabara nationala de ornitologie Maliuc - Vadu din luna august. De asemenea, se doreste ca in 2014 sa se organizeze in zona judetelor Covasna si Brasov primul concurs de acest gen la nivel national.
Publicat de:
Marți, 11 Iunie 2013 - 08:04 AM
 

Copiii din Dumbravita au castigat primul concurs ornitologic din Romania | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu