28 Ian 2020 - 19:46       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: Lucia Varga: Vanzarea lemnului masurat impiedica frauda
   Tipărire
Money.ro "Cand vinzi estimat, estimezi cantitatea de lemn. Din pacate, de cele mai multe ori, estimezi in favoarea unora sau altora, iar cand masori vinzi masurat si vinzi controlat, fara sa mai existe posibilitatea fraudarii", a spus ministrul delegat, referindu-se la propunerea de introducere in Codul Silvic a interdictiei de vanzare a lemnului pe picior.

Lucia Varga a precizat ca in intalnirea cu senatorii PSD, pe langa subiectul modificarii Codului Silvic, s-a discutat si despre reorganizarea Inspectoratelor Silvice, pe care ministrul vrea sa le transforme in \"institutii credibile\".
 
"Pe langa modificarea Codului Silvic, am discutat si despre reorganizarea Inspectoratelor Silvice, pentru ca acestea trebuie sa devina institutii credibile. Acum nu sunt suficient de eficiente. De asemenea, vom modifica legea privind contraventiile silvice, pentru a intari autoritatea acestora, pentru a mari sanctiunile. Vom modifica si legea privind statutul personalului silvic\", a spus Lucia Varga.

Ministrul delegat a precizat ca modificarile propuse la Codul Silvic vor fi prezentate Guvernului, in urmatoarele saptamani.

\"Venim in fata Guvernului, in saptamanile urmatoare, cu modificarile la Codul Silvic. Am vrut sa agream, la nivel de principiu, cu grupurile parlamentare, noul Cod Silvic, astfel incat, odata aprobat de Guvern, sa venim in Parlament cu principiile agreate, pentru ca acest Cod Silvic sa nu sufere mari modificari. Vom prezenta punctul nostru de vedere in aceasta dezbatere parlamentara, dar nu vrem sa avem modificari majore, pentru ca au fost cazuri in care in dezbaterea din Parlament au avut loc modificari majore. A existat intelegere din partea domnilor senatori. Am fost inclusiv la celelalte grupuri parlamentare, la PNL si UDMR si am prezentat acest Cod Silvic si sper ca, odata aprobat de Guvern, sa mentinem forma propusa\", a aratat Lucia Varga.

Lucia Varga a spus, pe de alta parte, ca la Cluj a fost demarat un control, in localitatea Dealu Negru, unde a fost defrisata o suprafata cu brazi, pentru a fi transformata in pasune, pentru a se primi subventiile pe suprafata.

\"Vom verifica acest aspect, cu atat mai mult cu cat la Cluj avem o echipa de control. Exista o concurenta intre terenurile impadurite si terenurile aflate ca pasuni. Terenurile care sunt pasuni sunt incadrate la APIA ca terenuri care obtin subventie, iar pe partea de impadurire a terenurilor nu se acorda subventie. Deci, trebuie sa luam in calcul, pentru perioada urmatoare, ca pentru proprietatile pe care cetatenii le pun la dispozitie pentru impaduriri sa acordam subventii. Este o discutie pe care am avut-o astazi la grupul parlamentar PSD din Senat. Am abordat inclusiv subiectul subventiilor pe suprafata, pentru ca sunt situatii in care, de exemplu, un proprietar doreste sa cultive porumb pe o suprafata si primeste subventii, iar daca doreste sa o impadureasca nu mai primeste subventii. Aici trebuie sa gasim o solutie, poate chiar sa primeasca subventii suplimentare, daca este de acord cu impadurirea.
Publicat de:
Marți, 18 Iunie 2013 - 08:25 AM
 

Lucia Varga: Vanzarea lemnului masurat impiedica frauda | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu