14 Dec 2019 - 01:07       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: In Romania ca la nimeni! Seful "mafiei padurilor" s-a reangajat la Directia Silvica Cluj
   Tipărire
Evenimentul zilei Fostul sef al Directiei Silvice Cluj, Traian Maris, condamnat pentru coruptie, este din nou in fruntea institutiei.

Ministul padurilor, Lucia Varga a declarat de mai multe ori la Cluj ca a anihilat "mafi a padurilor".

Traian Maris a fost arestat de procurorii DNA, fiind acuzat ca a pus la cale un sistem prin care fiecare padurar de la Directia Silvica Cluj, era obligat sa cotizeze anual suma de 20.000 de euro, pentru a putea ramane in functie. Acum, Maris s-a intors ca inginer la Directia Silvica Cluj, la Ocolul Silvic Gilau, pe care l-a condus pana sa fie numit ca si director al Directiei Silvice Cluj, cu sustinerea PNL.

Directorul arestat este acuzat ca de catre DNA, ca a cerut mita de la trei padurari de la Ocolul Silvic Somesul Rece, pentru a nu ii retrograda in functie. Procurorii DNA au au descins acasa la directorul Maris, in luna aprilie 2013, unde au gasit suma de 10.000 de lei, primita drept mita de la cei trei padurari. Procesul a durat doar trei termene de judecata si asta pentru ca Maris si-a recunoscut vinovatia, fiind condamnat la trei ani si zece luni de inchisoare, cu suspendare.
Actualul Director al Directiei Silvice Cluj, Dorel Oros a declarat ca fostul director a fost reincadrat ca si inginer silvic, exact in ocolul de unde fura in stil mare lemne din padurile statului, deoarece Codul Muncii ii permite. \"Regulile noastre interne permit ca un angajat care a fost condamnat sa se intoarca la serviciu. Domnul Maris este intr-o functie de executie si nu are gestiune\", spune directorul Oros.
Oameni indispensabili sistemului mafiot
Lucrurile ciudate de la Directia Silvica Cluj, continua sa se intimple in ciuda declaratiilor sforaitoare facute, la Cluj, de ministrul Padurilor, Lucia Varga, care a sustinut ca jaful este de ordinul milioanelor de euro, iar cei vinovati au fost pedepsiti exemplar. Simple vorbe. Padurile din Muntii Apuseni, cele din judetul Cluj, sunt concentrate in Ocoalele Silvice Gilau si Somesul Rece. Cele doua ocoale au fost conduse de Traian Maris si Vasile Vesa.

Interesant este faptul ca dupa ce Traian Maris a fost arestat, colegul sau, Vasile Vesa si-a dat demisia, dar a fost din nou numit ca inginer silvic in cadrul ocolului silvic pe care l-a condus, semn ca acesta este un personaj indispensabil pentru sistem.

Un alt angajat indispensabil este inginerul silvic Adrian Balas, fostul sef al pazei in cadrul Ocolului Silvic Somesul Rece. De pe raza acestui ocol au disparut peste 61.000 de metri cubi de lemn, in valoare de cinci milioane de euro. Dupa control, Balas a fost sanctionat cu reducerea salariului cu 30 la suta si transferat la Ocolul Silvic Turda.

Maris este cercetat pentru crima organizata

In prezent, DNA Cluj a extins cercetarile cu privire la alti angajati ai Directiei Silvice Cluj, printre care si Vasile Vesa si Adrian Balas.

Nici Traian Maris nu poate dormi linistit deoarece este anchetat de DIICOT Alba, fiind implicat, in perioada in care era seful Ocolului Silvic Gilau, intro retea de criminalitate organizata. In acest nou dosar, Maris este acuzat ca, alaturi de unul dintre colegii lui, Valer Prigoana, care a decedat in timpul anchetei, a pus la cale un jaf la nivel industrial al padurilor pe care trebuia sa le pazeasca. In schimbul implicarii in aceasta retea cei doi padurari au primit sume consistente de bani.
Publicat de:
Miercuri, 07 August 2013 - 07:55 AM
 

In Romania ca la nimeni! Seful "mafiei padurilor" s-a reangajat la Directia Silvica Cluj | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu