24 Oct 2017 - 01:38       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE




Para Gargantua cu crema de mascarpone
   Tipărire
Evenimentul zilei Ce stiu romanii sa faca din pere altceva decat compot? Mai nimic! Iacata, un mester bucatar ne dezvaluie o reteta deloc complicata si tare gustoasa 1 /

. „Habar n-am cati ani am, da’ stiu ca de 37 gatesc si la 14 am intrat oficial in bucatarie”, te lasa, hatru, Florin Horotan, chef-ul restaurantului Gargantua, din Gradina Icoanei, sa ghicesti ce varsta are. E nostalgic. „Prima chestie pe care am stricat-o s-a intamplat sa fie o saramura... Ma pusese sa o fac mesterul meu, nea Nicu Popescu, fost chef la Capsa. S-a lipit pestele de gratar si s-a facut pulbere. Nu era gratarul bine incins si pusesem carnea cu pielea in sus! Nimeni nu s-a nascut invatat... aveam cinspe ani”, rade maestrul. Primele retete le stie si acum pe dinafara, ca le are pe „inventar” de la bunica-sa: „Si azi fac rata pe varza calita cum m-a invatat ea”. Iar gustul pentru dulciuri tot de la bunica il are: „Duminica, babele schimbau retete chiar aici, in Gradina Icoanei, ca am copilarit doua strazi mai incolo”. Mesterul bucatar Florin Horotan s-a scolit la Intercontinental intre ’76 si ’93 si, apoi, a mai lucrat la celebra Casa Doina, de pe Kiseleff. A colaborat intre 1987 si 2002 la toate mesele de „Protocol Zero” ale Guvernului. Ideea desertului botezat „Para Williams Gargantua”, cu crema de mascarpone, i-a venit mesterului dupa un pelerinaj la Horezu. „Vindeau taranii acolo cele mai faine pere pe care le-am vazut... Si m-am gandit cum sa combin gustul perelor cu branzeturile fine. A iesit un unicat! I-am mai pus miez de nuca prajit si, la fierbere, vin alb dulce. Bon appetit! Ingrediente (patru portii): ✔ Patru pere mijlocii ✔ 400 gr. mascarpone ✔ 60 gr. zahar tos ✔ o lingurita de coaja de lime rasa ✔ o lingurita de coaja de portocala razuita ✔ 80 gr. miez de nuca prajit si pisat ✔ 200 gr. topping de vanilie (se gaseste in magazine pentru cine nu are timp sa si-l prepare) ✔ Doua - trei frunzulite de menta ✔ un fruct de avocado ✔ Opt capsuni sau fructe de padure ✔ 300 ml. vin alb dulce Mod de preparare: (Timp de preparare: 20-25 de minute, complexitate medie) ● Se amesteca cu o lingura crema de mascarpone cu zaharul, razaturile de lime si portocala si miezul de nuca maruntit. Se formeaza pe farfurie doua-trei galusti cu crema obtinuta, cu ajutorul unui cornet metalic sau cu o lingura si se aseaza pe mijloc para care, in prealabil, a fost inabusita in vin alb zece minute, in compania unui baton de vanilie sau cu un pliculet de zahar vanilat. „La final, cu o pensula, se unge fiecare para cu toppingul de vanilie. Pentru decor se pun catea feliute subtiri de avocado, frunzele de menta, alte razaturi de lime si portocala si capsunile sau fructele de padure”, e perfectionist maestrul Horotan. Farfuria se presara cu zahar pudra. Efect si gust afrodisiac!  
Publicat de:
Joi, 29 August 2013 - 09:55 AM
 

Para Gargantua cu crema de mascarpone | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu