21 Mar 2019 - 23:16       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Flagrant: Autoritatile locale despre vanatorii care au facut macel in Botosani: "Au vazut niste catei si au tras cu pusca, sa arate ca sunt puternici"
   Tipărire
Libertatea Ion Banariu, proprietarul cirezii de vaci aspura carora mai multi vanatori au tras cu pustile ranind cateva bovine si ucigand cei trei caini care le pazeau, a venit ieri la Botosani ca sa ceara socoteala autoritatilor locale.

Desi politia a declarat in weekend ca a fost legal macelul din zona comunelor Vorniceni, Stiubieni, Havarna, unde mai multi caini au fost vanati pur si simplu, autoritatile locale din Botosani cer anchete in acest caz, din partea Politiei si a Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor pentru ca dupa ce au fost omorati, cainii au fost lasati pe dealuri.

\"Nu cred ca asa facem combaterea cainilor vagabonzi. Baietii acestia cautau altceva. Au vazut niste catei, cred ca erau si sub influenta spritului, si au tras cu pusca sa arate ca sunt puternici. Noaptea se umbla cu masini se vaneaza iepuri, caprioare, nimeni nu vede\", ne-a spus Florin Țurcanu, presedintele Consiliului Judetean Botosani.
?Erau cainii nostri, ne pazeau animalele?
Si Ioan Banariu, proprietarul cirezii de vaci asupra careia s-a tras, a declarat ca vanatorii au intrat pe proprietatea lui privata si au impuscat cainii, l-au amenintat pe vacarul care avea grija de cireada. \"S-au dat jos din masina si au inceput sa traga. Eu stiu ca atunci cand organizezi o vanatoare informezi oamenii din acea zona, ii avertizezi, nu mergi si tragi din masina. Plus ca aceia erau cainii nostri, ne pazeau animalele, nu erau vagabonzi\", a spus Banariu.

In week-end, mai multi vanatori au omorat cateva zeci de caini in zona comunelor Vorniceni, Stiubieni, Havarna. Inspectoratul de Politie Judetean a anuntat ca vanatoarea a fost facuta legal. In urma cercetarilor s-a stabilit ca terenurile respective fac parte din fondul de vanatoare Darabani, care a emis o autorizatie de vanatoare colectiva la specia rate salbatice si combatere pisici, caini hoinari sau salbaticiti si vulpi.
Publicat de:
Marți, 13 Noiembrie 2012 - 08:21 AM
 

Autoritatile locale despre vanatorii care au facut macel in Botosani: "Au vazut niste catei si au tras cu pusca, sa arate ca sunt puternici" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu