17 Aug 2018 - 07:11       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: Averea padurarului Prigoana: 135 de apartamente. A facut munti de bani din paduri taiate ilegal
   Tipărire
Evenimentul zilei In cartea de munca era padurar, sef de district in cadrul Ocolului Silvic Somesul Rece. In parelel era si un dezvoltator imobiliar care construia blocuri dupa blocuri. Padurarul a murit in urma cu zece zile din cauza unui infarct.

In ziua in care a fost ingropat, procurorii DNA l-au prins in flagrant pe Traian Maris, directorul Directiei Silvice Cluj. In ultimii ani, padurarul a construit nici mai mult nici mai putin decat 135 de apartamente.

Afacerile imobiliare ale padurarului Valer Prigoana au inceput sa infloreasca in cursul anilor 2006-2008. Tot atunci a fost numit sef de district intr-un sector cu \"importanta economica\", adica de unde se putea face o multime de bani din taierea ilegala a lemnului. Seful lui Prigoana la Ocolul Silvic din Gilau era nimeni altul decat Traian Maris, directorul arestat al Directiei Silvice Cluj, sustinut puternic de PNL Cluj. Prigoana a construit in prima faza, in localitatea Floresti, pe strada Cetatii lll sase blocuri.

Jaful padurilor romanesti. Padurarii achita taxa de protectie catre sefi Cei care locuiesc acum in aceste apartamente sustin ca le-au achizitionat in 2007 la preturi cuprinse intre 48.000 de euro si 60.000 de euro. In perioada de boom economic, in Floresti, o localitate invecinata cu municipiul CLuj Napoca s-au construit ian jur de 10.000 de apartamente. Dupa ce a vazut ca poate castiga bani seriosi din afacerile imobiliare, Valer Prigoana si-a extins afacerile imobiliare in Cluj Napoca. In cursul anului 2012, Prigoana a primit de la Primaria Cluj Napoca o autorizatie de constructie pentru construirea unui bloc cu doua etaje, situat intr-o zona rezidentiala, pe strada Eugen Ionesco.

Vecinii au reclamat faptul ca fostul padurar vrea sa construiasca mai multe apartamente decat au fost autorizate. \"Stadiul actual al lucrarilor indica faptul ca se va construi si mansarda ceea ce incalca autorizatia de construire, iar din punct de vedere tehnic, are loc o incarcare suplimentara a cladirii, si un acoperis mai inalt\", sustine unul dfintre vecini.

Urmarit pentru plata TVA

Pentru apartamentele pe care le-a vandut, Valer Prigoana a fost dat in judecata de catre Directia Generala a Finantelor Publice Cluj pentru a plati TVA in valoare de 1,44 milioane de lei. Procentul calculat de inspectorii de la Fisc indica si valoarea de impozitare a celor 135 de apartamente construite, aproximativ sase milioane de lei, adica in jur de 1.4 milioane de euro. \"S-a emis decizia de impunere ... prin care s-a stabilit obligatia de plata a reclamantului Prigoana Lucretia de 719.279 lei.
De asemenea, s-a emis decizia de impunere prin care s-a stabilit obligatia de plata a reclamantului Prigoana Valer, in valoare de 719.279 lei\", se arata intr-o document al Curtii de Apel Cluj. Procesul a fost judecata in prima faza la Curtea de Apel Cluj, unde in mod suspect, un judecator a stabilit ca sotii Prigoana nu trebuie sa plateasca TVA pentru apartamentele vandute intre anii 2008 si 2009, desi Codul Fiscal este clar la acest capitol. Procesul se judeca in prezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Padurarul a murit fara sa dea explicatii

In urma cu zece zile padurarul Valer Prigoana a murit in urma unui atac de cord. Cei care l-au cunoscut sustin ca Prigoana a murit in padure, unde a plecat sa faca un inventar in legatura cu lemnul care s-a furat in ultimii ani din padure.
Publicat de:
Joi, 09 Mai 2013 - 07:54 AM
 

Averea padurarului Prigoana: 135 de apartamente. A facut munti de bani din paduri taiate ilegal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu