23 Feb 2019 - 16:02       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: CODUL SILVIC: Furt in codru
   Tipărire
Puterea Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a declarat, la sfarsitul saptamanii, la Oradea, ca au fost identificate mai multe ordine de ministru care au fost modificate "cu buna intentie" pentru a permite mai usor furtul din paduri.

Potrivit ministrului, o modificare a vizat scoaterea autorizatiile de practica pentru personalul silvic, tocmai pentru ca sa nu existe pedepse in cazul acestora. Ea a spus ca autorizatiile de practica vor fi reintroduse.

Un alt exemplu s-a referit la schimbarea regimului ciocanelor de marcat, acele instrumente de marcaj al arborilor ce vor fi taiati, care inainte erau supuse regulilor portarma. Acestea erau preluate pe baza de proces-verbal, se facea marcarea arborilor si apoi se predau sefului de ocol.

Intentia ministrului Varga este de a aduce modificari Codului silvic, cu scopul limitarii furturilor de lemn.

Vicepremierul Liviu Dragnea a recomandat sa se stopeze pentru o perioada exporturile de busteni si de cherestea, pentru a sustine industria lemnului din tara noastra si a propus sa se prelungeasca dezbaterile pentru modificarea Codului silvic.

"Vom avea infringement. Pana ne judecam, cred ca pornim industria lemnului. Dar e o decizie pe care o vom discuta. Am vorbit cu premierul, dar avem constrangeri de la UE. Ar fi o decizie politica majora", a aratat Lucia Varga.
Publicat de:
Luni, 29 Aprilie 2013 - 07:51 AM
 

CODUL SILVIC: Furt in codru | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu