20 Feb 2019 - 06:31       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: Covasna: Protest impotriva construirii unei fabrici de cherestea la Reci
   Tipărire
Adevarul Protestul a fost organizat de liderii Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT).

Acesta considera ca investitia nu este in avantajul comunitatii locale, pentru ca va afecta grav mediul inconjurator prin exploatarea „nemiloasa“ a padurilor si va falimenta micii intreprinzatori locali din industria lemnului, potrivit Agerpres.

"€žAceasta investitie austriaca reprezinta un pericol chiar si pentru siguranta nationala a Romaniei. Trebuie doar sa ne aducem aminte de dezastrele provocate de defrisarile masive, iar in urmatorii zece ani aceste paduri vor fi rase de pe fata pamantului. Sa nu uitam de inundatiile care pot fi provocate in urma acestor taieri masive de masa lemnoasa, de iminentul dezechilibru produs la nivelul ecosistemelor. Infiltrarea companiei austriece in judetul Covasna nu reprezinta altceva decat falimentarea constienta a unitatilor din industria prelucrarii lemnului (...) si redirectionarea angajatilor catre oficiile de plasare a fortei de munca"€œ, a declarat presedintele organizatiei de tineret a PPMT Covasna, Toke Ervin.

Conducerea companiei austriece Holzindustrie Schweighofer a anuntat in luna martie ca a inceput demersurile pentru construirea unei fabrici de cherestea in judetul Covasna, pe care intentioneaza sa o puna in functiune anul viitor. Investitia este preconizata la 150 de milioane de euro si se vor crea circa 650 de locuri de munca. 

Holzindustrie Schweighofer mai detine patru fabrici de cherestea la Sebes, Siret, Radauti si Comanesti, iar cea mai mare parte din productie este exportata pe piata asiatica, mai ales in Japonia.

Mai multe organizatii nonguvernamentale sunt impotriva acestui demers si au lansat o petitie online, care a fost semnata de peste 800 de oameni pana in acest moment.Un studiu realizat de CCI Covasna arata ca fabrica de la Reci ar putea afecta maximum 50 de firme si cel mult 440 de persoane, prin desfiintarea locurilor de munca.
Publicat de:
Miercuri, 08 Mai 2013 - 07:39 AM
 

Covasna: Protest impotriva construirii unei fabrici de cherestea la Reci | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu