27 Iun 2017 - 06:35       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE




Cum asortezi vinul la mancare
   Tipărire
Libertatea Pentru a savura din plin un vin e indicat sa il alegi in functie de felul de mancare pe care il consumi

. Libertatea iti arata care sunt cele mai potrivite asocieri gastronomice, ca sa gusti din plin aromele de sarbatoare. Inainte de a deschide o sticla de vin alb sau rosu trebuie sa stii care este momentul potrivit. Un vin rosu se deschide cu o ora inainte de a fi servit, pentru a facilita procesul de oxidare care ii pune buchetul in valoare. Vinul alb trebuie deschis imediat inainte de a fi turnat in pahare, pentru a nu isi pierde aroma. Vinurile albe se servesc la peste, pui si legume La aceasta categorie exista vinuri albe usoare, medii sau grele. Din prima categorie fac parte vinuri precum: Pinot gris, Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, spumante, Feteasca Alba. Se asociaza foarte bine cu peste slab, pui fara sos, fructe de mare, legume la gratar, salate, pizza. Vinurile albe medii sau grele, precum Sauvignon Blanc tinut in butoi, Tamaioasa Romaneasca, Muscat Ottonel, se pot asocia cu pestele gras, cu pui cu sos, carne alba la gratar, melci. Sfat: serveste vinurile albe in pahare cu picior tip ?lalea?, cu deschidere medie, iar spumantele, in pahare tip ?flute?, inalte si inguste. Vinurile rosii merg cu tocaturi, carnuri rosii sau vanat Aici exista trei categorii de vinuri: usoare, medii si grele. Vinurile rosii usoare, precum Pinot Noir, Novac, merg perfect cu miel, mezeluri uscate, tocaturi, rasol sau peste mai gras. Cele medii, cum ar fi Cabernet franc, Merlot, Feteasca neagra, anumite soiuri de Pinot Noir, se potrivesc cu pastele cu carne sau sos rosu, carnurile rosii, branzeturile maturate, mozzarella, crema de ciocolata. Vinurile grele - Shiraz, Cabernet Sauvignon, Barolo, merg foarte bine cu antricoatele de vita, branzeturile dure sau vanatul mare. Sfat: serveste vinurile rosii in pahare cu picior si cupa rotunjita, mai inalta sau mai mica si deschidere medie. Vinurile dulci se servesc cu branzeturi Pentru a scadea din senzatia de aciditate consuma vinurile dulci cu alimente iuti condimentate, preparate asiatice sau branzeturi maturate. Exemple: Cabernet Sauvignon demidulce, Muscat demidulce, Cahor de desert dulce, Busuioaca de Bohotin dulce, Tamaioasa Romaneasca dulce. Citesti corect eticheta vinurilor Ca sa fii sigur(a) ca vinul pe care il cumperi este de calitate, trebuie sa stii sa descifrezi toate simbolurile si informatiile de pe eticheta. Iata la ce trebuie sa te uiti: DOC inseamna Denumirea de Origine Controlata. Este cea mai buna categorie de vinuri si sticla este insotita si de o holograma cu initialele Oficiului National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri si alte Produse Vitivinicole (ON VPV). Acest simbol arata ca vinul este facut din struguri dintr-o anumita regiune, care este trecuta pe eticheta. Poate fi un singur soi de struguri sau mai multe. Taria acestei categorii nu trebuie sa fie mai mica de 12 grade. Si informatia cu anul in care au fost culesi strugurii este o dovada de calitate. Sticla fara specificatia anului arata ca este un vin ieftin. Atentie insa! La sampanie sau la vinurile dulci (care sunt un mix de vinuri din diversi ani) e normal sa nu fie trecut anul pe eticheta.   Voteaza articolul! +10 | azi, 00:00
Publicat de:
Joi, 27 Decembrie 2012 - 10:07 AM
 

Cum asortezi vinul la mancare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu