20 Feb 2019 - 06:38       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Vânatoare și pescuit: Delta Dunarii, parc de distractii pentru vanatori
   Tipărire
Adevarul Deputatii au votat marti o lege care reintroduce vanatoarea in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD), lucru interzis de la inceputul anului trecut.

Multi specialisti in domeniu sunt indignati de aceasta decizie si sustin ca vanatoarea sportiva pe teritoriul Deltei ar avea un impact negativ, anual cazand prada acesteia sute de specii protejate de pasari si mamifere.

Mai mult, cei care militeaza pentru protejarea zonei spun ca prin introducerea acestei practici, fara niciun fel de justificare sau reglementare, deputatii contribuie in mod decisiv la transformarea RBDD intr-un veritabil parc de distractii pentru vanatori si braconieri. ?Odata cu introducerea vanatorii in Delta Dunarii, pe langa cele cateva sute de pasari care vor fi impuscate de vanatori din distractie, vor avea de suferit si restul pasarilor care-si vor gasi habitatul afectat de aceste activitati\", a declarat pentru ?Adevarul\" Dan Barbulescu, director executiv Salvati Dunarea si Delta.


O alta prevedere a legii este impartirea taxelor provenite din accesul la resursele naturale. Astfel, vor fi finantate activitati ?cu caracter socio-economic de pe teritoriul judetului, inclusiv al RBDD\". ?Amintim domnilor deputati din Parlamentul Romaniei ca finantarea cu ajutorul resurselor naturale neregenerabile a activitatilor socio-economice este o politica falimentara care si-a aratat din plin limitele si efectele nocive in istoria apropiata a Romaniei\", sustin reprezentantii Asociatiei Salvati Dunarea si Delta. 


Publicat de:
Joi, 21 Iunie 2012 - 07:55 AM
 

Delta Dunarii, parc de distractii pentru vanatori | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu