21 Mar 2019 - 23:17       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Mediu: Fundatia Printului Charles inventariaza soiurile de pomi fructiferi din Sibiu, Mures si Brasov
   Tipărire
Gandul Fundatia Mihai Eminescu Trust (MET), patronata de Printul Charles, inventariaza soiurile traditionale de pomi fructiferi din judetele Sibiu, Mures si Brasov si va preleva mostre de fructe care vor fi evaluate de specialisti romani si elvetieni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de reprezentantii MET, fundatia va inventaria, pana la finalul lunii noiembrie, soiurile traditionale de pomi fructiferi din judetele Sibiu, Mures si Brasov.

\"Scopul il constituie realizarea unui inventar cu descrierea fiecarui soi autohton si prelevarea de altoi pentru conservarea soiurilor in situ. In acest scop, vor fi utilizate un chestionar si o lista de inventariere cuprinzand atat informatii referitoare la localizarea soiului, cat si elemente specifice de descriere a pomilor (aspectul coroanei, mod de cultivare, alternanta recoltei etc) si a fructelor (culoare, gust, consistenta, utilizare etc)\", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, chestionarele sunt bazate pe instrumentele folosite cu succes in cadrul unor proiecte similare desfasurate in Elvetia, in anii anteriori.

Chestionarul si lista de inventariere vor fi completate de catre 60 de cultivatori, in cadrul unor interviuri desfasurate local de catre echipa MET.

Reprezentantii MET mai anunta ca, in cadrul interviurilor, vor fi prelevate, cu acordul proprietarilor, mostre de fructe care vor fi evaluate de catre experti romani si elvetieni in cadrul unui eveniment organizat in luna noiembrie.

\"Soiurile confirmate a fi autohtone vor fi incluse si descrise in amanunt intr-un «Inventar al soiurilor autohtone de fructe din Transilvania», care va fi corelat cu «Registrul de sinonime al soiurilor de pomi fructiferi la nivel european». De asemenea, din soiurile autohtone confirmate se vor colecta altoi si puieti pentru constituirea unei pepiniere si a unei livezi demonstrative la Malancrav\", se mai arata in document.

Potrivit acestuia, inventarierea soiurilor de pomi fructiferi face parte dintr-un proiect desfasurat de MET in parteneriat cu fundatia elvetiana Save, in judetul Sibiu, la Malancrav, incepand din 1 iunie.

Proiectul \"Agricultura durabila in zone defavorizate ale Romaniei: Conservarea si valorificarea soiurilor de fructe\" este cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei, in valoare de 220.318,48 franci elvetieni.
Publicat de:
Miercuri, 02 Octombrie 2013 - 09:00 AM
 

Fundatia Printului Charles inventariaza soiurile de pomi fructiferi din Sibiu, Mures si Brasov | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu