17 Feb 2019 - 05:01       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: GELU PUIU LA PADURI: Secretar de stat dupa ce a fost sanctionat ca nu a avut grija de codru
   Tipărire
Puterea Rabdarea cu care a asteptat sa se linisteasca apele l-au recompensat pe Gelu Puiu cu mult ravnita functie de secretar de stat la Paduri.

De la inceputul anului, cotidianul PUTEREA a atras atentia asupra ?incompatibilitatii? dintre Gelu Puiu si aceasta functie, avand in vedere rezultatele dezastruoase ale controalelor facute la ocolul silvic pe care el l-a condus. Motiv pentru care Puiu a avut parte de sanctiuni dure date in plina conducere USL, la sfarsitul verii 2012. Si numirea in functia de secretar de stat vine chiar atunci cand seful direct, ministrul Lucia Varga, se pregateste de o revolutie in padure.

Suceveanul Gelu Puiu a fost numit secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice. Numirea a devenit oficiala dupa ce a fost publicata, vineri, in Monitorul Oficial. Puiu va ocupa una dintre cele patru functii de secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului, avand ca domeniu de responsabilitate Padurile. Numirea in aceasta functie de demnitare publica este considerata de presa locala ca o victorie a PNL Suceava. De remarcat, Suceava este principalul bazin forestier al tarii.

Atentionarile PUTEREA

Cotidianul PUTEREA a prezentat, la inceputul anului, rezultatele unui control facut de structura centrala a Romsilva la Ocolul Silvic Frasin din Directia Silvica Suceava, pe vremea cand era sef chiar proaspatul demnitar Gelu Puiu. Din raportul intocmit de inspectorii Romsilva (nr. 12235 din 06.09.2012), avizat de directorul general Adam Craciunescu, a rezultat ca, in administrarea fondului Ocolului Silvic Frasin, era o adevarata harababura. S-au gasit situatii de taieri ilegale, contracte neinregistrate, vanzari dubioase de cabane si terenuri, construirea unui drum forestier fara nici o aprobare, vanzari de material lemnos fara aprobare, impaduriri fictive sau chiar exploatarea lemnului din paduri particulare, fara stiinta proprietarilor. Ba chiar este si un caz in care trei firme diferite ar fi executat lucrari de intretinere a padurii, in acelasi loc si la aceeasi data. Pentru toate acestea, s-a cerut suspendarea pe timp de o luna din functia de sef de ocol a lui Gelu Puiu si taieri de salariu pentru subordonatii lui. Toate insotite de deschiderea de dosare penale pentru pedepsirea eventualilor infractori si recuperarea pagubelor.

Minister pagubos

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice beneficiaza de o garnitura impresionanta de secretari de stat, singurul care ?rupe randurile? fiind Elena Dumitru, cu o vasta experienta in protectia mediului. La inceputul lunii martie, PSD a sustinut numirea in una din cele patru functii de secretar de stat pentru Anne-Rose-Marie Juganaru, care este urmarita penal intr-un dosar privind presupusa fraudare a bugetului Uniunii Europene, in care este implicat europarlamentarul roman Adrian Severin.

La Ministerul Mediului a mai ramas vacantul postul de secretar de stat la Ape, functie ce a revenit PNL in cadrul negocierilor din cadrul coalitiei.
Publicat de:
Luni, 01 Aprilie 2013 - 07:59 AM
 

GELU PUIU LA PADURI: Secretar de stat dupa ce a fost sanctionat ca nu a avut grija de codru | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu