21 Feb 2019 - 12:56       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Vânatoare și pescuit: HARGHITA: Doi ciobani atacati de urs, unul dintre ei este disparut si cautat de politisti si padurari
   Tipărire
Puterea Doi ciobani au fost atacati de un urs in zona de nord a judetului Harghita, unul dintre ei reusind sa se salveze, iar al doilea a fost dat disparut si este cautat de politisti si padurari, fiind luata in calcul ipoteza ca acesta a fost ucis.

Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat ca duminica seara, cei doi ciobani, B.V, de 49 ani si C.I, de 59 de ani, se aflau cu oile la pascut la aproximativ doi kilometri de comuna Bilbor si, la un moment dat, au fost atacati de un urs .

Cel mai tanar dintre ciobani, ranit grav la abdomen si la bratul stang, a reusit sa se salveze si a fugit catre comuna, unde a dat alarma. El sustine ca inainte sa fuga, l-a vazut pe colegul sau cu sange pe fata si in stare grava, cel mai probabil acesta fiind ucis de urs.

Imediat, o echipa formata din politisti, jandarmi, padurari si vanatori au plecat spre locul indicat de cioban, dar nu au reusit sa-l gaseasca pe cel de-al doilea ranit. Gheorghe Filip a spus ca s-a luat decizia intreruperii cautarilor, intrucat era intuneric, zona este accidentata si era periculos pentru salvatori.

Luni dimineata, aproximativ 30 de persoane au reluat cautarile si a fost extinsa zona de scotocire pentru a-l gasi pe cel de-al doilea cioban atacat de salbaticiune.

\'\'Suntem mobilizati pentru cautarea celui de-al doilea barbat, de 59 ani, despre care colegul sau ne-a spus ca este mort. Si, in al doilea rand, este cautat si ursul fata de care cei cu atributii in domeniu vor lua masurile necesare\'\', a declarat Gheorghe Filip.

Ciobanul care a reusit sa se salveze a fost transportat de urgenta la Spitalul municipal din Toplita si a intrat imediat in sala de operatii. El avea multiple plagi in zona abdomenului si o fractura la antebratul stang, dar starea sa este acum stabila, transmite Agerpres.
Publicat de:
Marți, 23 Aprilie 2013 - 08:20 AM
 

HARGHITA: Doi ciobani atacati de urs, unul dintre ei este disparut si cautat de politisti si padurari | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu