14 Aug 2018 - 17:21       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: Inventar in padurile Brasovului: 2.509 arbori afectati de seceta, 1.065 trebuie taiati
   Tipărire
Buna ziua Brasov Silvicultorii pregatesc deja documentatia de exploatare ce va fi trimisa la Ministerul Mediului.

Regia Locala Padurilor Kronstadt a inventariat arborii care au avut de suferit in urma secetei prelungite din aceasta vara, in padurile gestionate de regie. Directorul Dan Olteanu afirma ca putin peste 2.500 de arbori prezinta semne clare ca au fost afectati de seceta care a facut ravagii in agricultura brasoveana, asa cum s-a intamplat in intreaga tara. \"S-a inventariat un numar total de arbori afectati de 2.509 bucati si 1.065 preconizati a se extrage. Acum se intocmeste actul de punere in valoare, se realizeaza intreaga documentatie si se trimite spre aprobare la minister\", a declarat Dan Olteanu, director Regia Padurilor Kronstadt.

Regia ofera spre exploatare in fiecare an suprafete importante (52.000 de metri cubi materie lemnoasa in fiecare an), dar activitatea tine intotdeauna cont de procesul de regenerare naturala a padurilor. \"Se planteaza acolo unde se taie, sau pur si simplu se regenereaza natural. Acolo unde avem taieri de produse accidentale si sunt arbori izolati, automat in momentul in care se creeaza un gol si intra lumina, are loc declansarea procesului de regenerare naturala. Arborii se regenereaza natural, deci e un proces continuu\", a explicat Dan Olteanu.

Regia planteaza si puieti, prin angajatii sai. In general nu se apeleaza la voluntari, pentru ca acestia nu respecta modul de plantare a puietilor si pericolul ca viitorii copaci sa nu prinda radacini sau sa se usuce este foarte mare. Prin planurile silvice pe care le pun la punct, angajatii reusesc sa planteze in fiecare an numarul de puieti pe care regia il considera necesar pentru refacerea padurilor din imprejurimile Brasovului.
Publicat de:
Luni, 20 August 2012 - 08:38 AM
 

Inventar in padurile Brasovului: 2.509 arbori afectati de seceta, 1.065 trebuie taiati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu