24 Mai 2019 - 05:08       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Vânatoare și pescuit: Liber la vanatoare si pescuit in Delta Dunarii pentru localnici!
   Tipărire
Libertatea Camera Deputaților a adoptat, marți, o ordonanță de urgență care reglementează măsuri economico-sociale în Delta Dunării, introducând în actul normativ posibilitatea "vânătorii rațional reglementate" în cadrul rezervației, dar și facilitarea pescuitului pentru consum propriu al rezidenților.

Ordonanța de Urgență 127/2010 a fost adoptată, cu modificări, în plenul Camerei Deputaților, cu 177 de voturi "pentru", 62 de voturi "împotrivă" și 20 de abțineri.
Astfel, la nivelul comisiilor de agricultură și administrație publică au fost introduse o serie de amendamente care modifică actul normativ. În acest sens, li se oferă posibilitatea persoanelor fizice cu domiciliul în rezervația biosfera Delta Dunării să pescuiască, pentru consumul familial. cu unelte proprii constând în: "lansete, undițe și maximum două vintire (plasă de pescuit întinsă pe mai multe cercuri - n.r.)". Pescuitul este permis rezidenților în baza unui permis nominal, obținut cu titlu gratuit de la administrația Deltei Dunării.

Mai mult, un amendament inițiat de către deputatul PDL Vasile Gherasim, și adoptat la nivelul comisiilor de specialitate, oferă posibilitatea "vânătorii rațional reglementată" pe teritoriul rezervației. Proiectul de lege urmează să fie transmis șefului statului spre promulgare, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz.
Publicat de:
Miercuri, 20 Iunie 2012 - 07:32 AM
 

Liber la vanatoare si pescuit in Delta Dunarii pentru localnici! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu