23 Oct 2018 - 16:06       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: Muntii Fagaras ard de trei zile!
   Tipărire
Buna ziua Brasov In ajutorul salvatorilor a venit si un elicopter, care a fost incarcat cu saci cu 500 de litri de apa, insa la putin timp dupa decolare a facut cale intoarsa din cauza curentilor de aer din zona.

Pompierii au incercat ieri sa lichideze incendiul din masivul Fagaras mai multi saci cu apa, dintr-un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor. Actiunea nu a fost posibila din cauza curentilor puternici de aer. Momentan, incendiul este tinut sub control de la sol, in zona fiind mobilizati aproximativ 100 de pompieri si padurari
Elicopterul Ministerului Administratiei si Internelor a aterizat, ieri la Fagaras. A fost incarcat cu saci cu 500 de litri de apa, fiind pregatit sa intervina la incendiul de vegetatie izbucnit pe versantul brasovean din Masivul Fagaras. “Dimineata, in jurul orei 9, s-a facut o recunoastere, cu elicopterul. Ulterior s-a incercat o interventie cu pungi de apa din elicopter. Din pacate, din cauza conditiilor meteorologice, din cauza curentilor de aer si a vantului puternic nu s-a putut realiza aceasta interventie, asa ca s-a decis sa se intervina pe cale terestra. Intervenim, in momentul de fata, cu 20 de pompieri de la Detasamentul de Pompieri din Fagaras si 100 de padurari si voluntari, atat din Brasov, cat si din Arges\", a precizat, ieri, lt. Ciprian Sfreja, purtator de cuvant ISU Brasov.
Timp de trei zile au incercat pompierii, impreuna cu reprezentantii ocoalelor silvice si cu voluntari sa stinga puternicul incendiu din Muntii Fagarasului. Chiar daca acestia au sapat santuri si au facut un brau de pamant pentru ca focul sa nu se extinda, se pare ca situatia continua sa fie grava. Peste 30 de hectare de pasune si 5 hectare de padure au fost mistuite de flacari.
Incendiul a izbucnit, duminica la pranz, la altitudinea de 1500 de metri, in zona alpina de pe Valea Sebesului, intre varful Berevoiescu si varful Țiganu. Focul s-a extins pe o suprafata de peste zece hectare. In apropiere nu exista surse de apa, fapt care a facut si mai dificila interventia. In plus, si accesul in zona este foarte greu. De la satul brasovean Sebes, unde se poate ajunge cu masina, pompierii au fost nevoiti sa mearga pe jos trei ore si jumatate pana la locul incendiului, ei intervenind cu maturi si sape pentru a impiedica extinderea focului la padure. Tot in Masivul Fagaras, pe versantul din judetul Arges, este cuprinsa de incendiu o suprafata de aproximativ trei hectare de vegetatie, intre varfurile Scara si Boia.
Publicat de:
Miercuri, 25 Iulie 2012 - 08:01 AM
 

Muntii Fagaras ard de trei zile! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu