20 Feb 2019 - 06:30       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Mediu: Noi specii de lemuri identificate in Madagascar
   Tipărire
Curentul Biologii germani au identificat in padurile din Madagascar noi specii de lemuri de tipul microcebe, care regrupeaza cele mai mici specii de primate din lume, care sunt si printre cele mai amenintate, relateaza AFP.

Biologii au descoperit aceste primate minuscule, care cintaresc mai putin de o suta de grame, in timpul unor precedente campanii desfasurate in Madagascar in 2003 si 2007, explica, intr-un comunicat, Centrul german pentru primate.Insa a fost nevoie de o serie de teste de ADN maternal si paternal pe esantioane recoltate pentru a le identifica oficial ca doua noi specii distincte, ale caror nume sunt dezvaluite intr-un studiu publicat marti in revista International Journal of Primatology.

Este vorba de Microcebus tanosi, cu capul rosu si relativ mare comparativ cu alti 'lemuri-soarece' de acelasi gen, si de Microcebus marohita, cu coada lunga si stufoasa si picioare mari. Ca si rudele lor, acesti lemuri din Madagascar figureaza astazi printre cele mai amenintate primate de pe planeta, din cauza distrugerii habitatului lor si a braconajului.Madagascar a pierdut circa 11 milioane de hectare de padure in cursul ultimilor 20 de ani, conform Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (UICN).

In raportul publicat anul trecut, organismul subliniaza ca cel mai rar lemur din lume, Lepilemur septentrional, nu numara decit 19 specimene vii.

Din cauza izolarii sale geografice, totalitatea primatelor din Madagascar sunt specii endemice, la fel ca 90% din plantele sale si 80% din amfibiile si reptilele sale.

Oamenii de stiinta descopera inca periodic noi animale, iar numarul speciilor de lemuri identificate a crescut de peste rei ori in cursul ultimului deceniu. 
Publicat de:
Joi, 28 Martie 2013 - 08:02 AM
 

Noi specii de lemuri identificate in Madagascar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu