23 Feb 2019 - 16:05       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE
Silvicultura: O companie austriaca specializata in productia lemnului investeste 150 milioane de euro intr-o fabrica in Covasna
   Tipărire
WallStreet Firma austriaca Holzindustrie Schweighofer au anuntat, joi, ca investesc 150 de milioane de euro intr-o fabrica de prelucrare a lemnului, in judetul Covasna, la Reci, in urma investitiei urmand sa fie create 650 de noi locuri de munca, transmite Mediafax.

Reprezentantii Holzindustrie Schweighofer au declarat, intr-o conferinta de presa la Sfantu Gheorghe, ca vor investi 150 milioane de euro intr-o fabrica de prelucrare a lemnului, la Reci, aceasta urmand sa functioneze din anul 2014. Totodata, vor fi create in mod direct 650 de locuri de munca si alte doua mii vor fi generate indirect in industriile aferente, au sustinut reprezentantii companiei.

Potrivit datelor furnizate de acestia, capacitatea anuala de debitare planificata va fi de 800.000 mc, 70 la suta din cheresteaua rezultata urmand sa fie procesata ulterior, din care 100.000 metri cubi vor fi utilizati pentru realizarea produselor incleiate pentru piata asiatica, intr-o prima faza. In a doua faza, Holzindustrie Schweighofer planuieste sa produca produse incleiate si pentru piata locala.

Totodata, fabricile deja existente in Siret si Comanesti vor fi aprovizionate cu materie prima de catre noua fabrica. Produsele secundare si produsele finite vor fi transportate pe calea ferata, utilizand zilnic o suta de vagoane.

La conferinta de presa au fost prezenti Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Mircea Dusa, ministrul Apararii, Gerald Schweighofer, detinatorul grupului Holzindustrie Schweighofer, senatorul UDMR Olosz Gergely, primari si sefi ai institutiilor deconcentrate.

Holzindustrie Schweighofer activeaza pe piata din industria de prelucrare a lemnului din Romania, avand investitii de peste 300 de milioane de euro si o cifra de afaceri de 300 de milioane euro anual.

Grupul opereaza patru fabrici de prelucrare a lemnului, la Sebes, Radauti, Siret si Comanesti.
Publicat de:
Vineri, 29 Martie 2013 - 08:06 AM
 

O companie austriaca specializata in productia lemnului investeste 150 milioane de euro intr-o fabrica in Covasna | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu