28 Iun 2017 - 22:14       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLE




Va plac dulciurile? Inlocuiti zaharul cu mierea de albine
   Tipărire
Click Gustul dulce este esential pentru alimentatia umana

. Avem nevoie de gustul dulce, in cantitati mai mari sau mai mici, pentru ca acesta joaca un rol important in procesul de formare si dezvoltare a tesuturilor. De asemenea, este cel mai hranitor dintre gusturi, iar in plan emotional confera multumire si chiar senzatia de fericire.90 % dintre alimentele pe care le consumam au gustul predominat dulce. Din pacate, fiecare dintre noi avem tendinta de a ?imbunatati\\\" acest gust cu zahar, sare, piper, otet si alte mirodenii. Daca ne dorim insa un regim de viata sanatos, trebuie sa renuntam la gusturile tari si sa ne educam gustul spre alimente pure, cu gustul lor mai putin intens, mai putin agresiv, asa cum au fost ele create de natura.Prin urmare, este indicat sa alegem, in locul dulciurilor rafinate, fructele dulci, precum bananele, strugurii, stafidele, smochinele, perele, curmalele, dar si unele legume care au gustul predominant dulce, ca morcovii sau sfecla rosie. De asemenea, ar fi bine sa inlocuiti zaharul cu mierea de albine. Aceasta din urma, folosita in stare proaspata, neprelucrata termic, reprezinta cel mai bun indulcitor. De ce e buna mierea de albine?Pastreaza cele mai multe dintre proprietatile florilor din care provineAjuta la eliminarea tesutului adipos in excesHraneste vederea si sistemul nervosIntareste sistemul imunitarAjuta la eliminarea toxinelor din corpIn doze mici, este utila in cazurile de diabetExtern, se foloseste in cazurile de arsuri, ulceratii sau acnee. Uite ce tipuri de miere sunt recomandate Mierea de salcamEste transparenta, cristalizeaza greu, in granule mici. Are proprietati moderate antimicrobiene si antibacteriene. Este folosita ca intaritor general, in insomnii, in afectiuni ale sistemului digestiv, ale vezicii biliare si ale rinichilor.Mierea de teiEste unul dintre cele mai apreciate sortimente de miere. Are o aroma placuta si culoarea usor galbuie. Cristalizeaza repede, in granule mici. Are o actiune expectoranta si antiinflamatoare. Se foloseste in tratamentul anghinei, in cazurile de guturai, laringita, traheita, astm bronsic sau tuberculoza. Este, de asemenea, un bun fortifiant pentru cord.Mierea de faneteSe obtine din florile de fanete (papadie, cimbrisor, cimbru, traista ciobanului). Are o puternica actiune antimicrobiana. Cand in miere predomina nectarul de papadie, mierea are o culoare mai galbena. O astfel de miere este emolienta, antiinflamatoare si calmanta.
Publicat de:
Luni, 19 August 2013 - 09:55 AM
 

Va plac dulciurile? Inlocuiti zaharul cu mierea de albine | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu