26 Oct 2020 - 20:23       


 
Navigator 

Căutare 


Advertising. 

 

 

 

Căutare GOOGLEUltimele ȘTIRI PĂDURENE din presa centralăUltimele știri :: Turism & TravelSimpozion

Simpozion organizat de RNP Romsilva, la aniversarea a 130 de ani de la naștere


Parteneri

10 MOTIVE PENTRU A PROTEJA PADUREA

1. Padurea furnizeaza cea mai mare cantitate de oxigen; astfel aproximativ 2/3 din oxigenul consumat de oameni, animale, microorganisme, industrie, agricultura, este preluat din atmosfera, prin aprovizionarea acesteia de catre arbori și arbuști (vegetație).

2. Absoarbe o importanta cantitate de CO2 (gaz cu efect de sera), contribuind la reducerea poluarii și având o influența benefica asupra mediului.

3. Fixeaza solul, impiedicând alunecarile de teren și eroziunile provocate de ploaie sau vânt.

4. Filtreaza apa provenita din precipitații, prin scurgerea acesteia printre straturile de mușchi și frunze moarte, asigurând o apa limpede și curata.

5. Reduce mult din marimea viiturilor, în cazul ploilor torențiale, prin reținerea unei mari cantitați de apa în coronament și litiera și cedarea acesteia treptat.

6. Reprezinta un sistem ecologic complex care adapostește numeroase specii de plante și animale, multe dintre ele fiind amenințate cu dispariția, datorita adaptarii la condițiile specifice de aici.

7. Este o sursa înca puțin exploatata de medicamente și remedii naturale.

8. Are un mare impact estetic, peisajele în care apar paduri fiind de preferat terenurilor ocupate de culturi agricole sau alte amenajari antropice.

9. Este un loc apreciat de recreere si cu efecte terapeutice recunoscute.

10. Are o mare importanța educativ - științifica, atât pentru noi cât și pentru generațiile urmatoare.Vizitați pădurea


Clasificare pe SURSĂ

 
 
Acces...

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu